Ahogy a belső terek funkciója változik, úgy változik azok fény és hőszigetelési igénye is. Például egy fürdőszoba esetében nem szükséges a tökéletes hőszigetelés biztosítása és a mellék helység terén sem elsődleges a fény áteresztés. És ahogy a nappalik és a hálók területén, úgy a tetőterek esetében sem mindegy az alkalmazott ablak típusa.

A tetősík ablakok esetében ugyanis kiváltképp fontos a dőlésszög és az üveg felület nagysága által meghatározott, százalékos arányú fényeloszlás, melynek minimum értékét törvényi keretek közt szabályozzák.

A tetősík ablakokra vonatkozó szabályozás, melyet a 253/1997.(XII.19.) Korm. Rendelet mond ki:

„88. § (3) A közvetlen természetes megvilágításra szolgáló bevilágító felület és a helyiség hasznos alapterületének aránya
a) nevelő-oktató helyiségben legalább 1:6-od legyen
b) egyéb huzamos tartózkodásra szolgáló helyiségben legalább 1:8-ad legyen, vagy megfelelő megvilágítási körülmények mellett, indokolt esetben 1:10-ed lehet, továbbá
c) felülről történő bevilágítás esetén legalább 1:10-ed legyen.”

A leírtak alapján tehát érdemes szakember tanácsát kérni az tetősík ablakok vásárlása során.

Munkatársaink több éves szakmai tapasztalattal rendelkezve nyújtanak segítséget ügyfeleinknek a tetősík ablakok vásárlása során. Teljes körű szolgáltatásaink biztosítják, hogy a tetősík ablakok kivitelezésekor az előírásoknak és a megrendelői igényeknek is maximálisan megfelelve alakítsuk ki a tetőtér természetes fényforrását. Igény szerint a tetősík ablakok megrendelése alkalmával ellátjuk:

  • a helyszíni igényfelmérést,
  • az árajánlat készítést,
  • a beszerzést,
  • a szállítást,
  • a kivitelezést
  • és a felmerülő elő – és utómunkálatok ellátását.

A forgalmazásunkban elérhető VELUX tetősík ablakok ugyanis nem csak Európában, hanem hazánkban is piacvezető szerepet töltenek be a tetőtéri bevilágításban. A méltán híres, magas minőséget képviselő VELUX tetősík ablakok hosszú távú megoldást jelentenek a természetes fény biztosítására.